Altiplano

Altiplano

Altiplano is een spel om tassen te bouwen in de trant van Orléans, dat zich afspeelt in de Zuid-Amerikaanse hooglanden van de Andes (de "Altiplano"). De concurrentie om beperkte middelen is aanzienlijk, net als in Orléans, maar de grotere focus in Altiplano ligt op het opbouwen van je eigen productie om zo goed mogelijk te zijn - of in ieder geval beter dan die van de andere spelers!

Elke speler begint met een unieke roltegel, die hem toegang geeft tot verschillende goederen en productiemethoden. Spelers hebben aan het begin beperkte toegang tot productie, maar ze kunnen tijdens het spel extra productiesites verwerven die nieuwe opties openen. De verschillende soorten goederen - zoals vis, alpaca, cacao, zilver en maïs - hebben allemaal hun eigen kenmerken en plaatsen waar ze kunnen worden gebruikt. Zilver kan bijvoorbeeld op de markt voor een hoge prijs worden verkocht, vis kan in de haven worden ingewisseld voor andere goederen en alpaca kan op de boerderij wol produceren die vervolgens tot stof kan worden verwerkt.

Naast het opbouwen van een effectieve productie, moeten spelers hun bestellingen op het juiste moment uitvoeren, de weg op tijd ontwikkelen en hun goederen slim genoeg opslaan om hun magazijnen op de meest waardevolle manier te vullen. Vaak is een goede magazijnier uiteindelijk relevanter dan de beste producent.

Altiplano kent ook een uitbreiding, namelijk De Reiziger.