Alias Original

Alias Original

Ken jij een boel woorden? Of kan je erg goed uitleggen? Komt er achter in dit spel voor teams

Alias ​​bestaat uit veel kaarten, op elke kaart staan ​​6 woorden geschreven. Elk woord heeft een nummer, van 1 tot 6. Woorden zijn divers - van heel gemakkelijk tot heel moeilijk. Sommige zijn gemaakt van meerdere woorden die één ding definiëren (bijvoorbeeld: "Zilveren medaille"). Er is ook een bord met tegels. Elke tegel is gemarkeerd met een nummer van 1 tot 6.

Alias ​​wordt gespeeld in teams, meestal in teams van 2, maar meer mensen zijn ook toegestaan. De "uitlegger" moet elke beurt veranderen. Elk team krijgt een figuur die hen vertegenwoordigt op het bord. Hun doel is om door het bord heen te komen. Elke keer dat een figuur stopt, moet een teamlid kaarten uit het pak nemen (niet aan het andere teamlid (en) laten zien) en de woorden op elke kaart uitleggen die hetzelfde nummer hebben als het veld waarop hun figuur is geland. De zandloper (ook inbegrepen) wordt ingesteld net voordat het teamlid het woord begint uit te leggen. (Het is toegestaan ​​om naar de eerste kaart te kijken en na te denken over hoe het woord moet worden uitgelegd voordat de tijd is ingesteld.)

De speler moet het andere teamlid ertoe brengen het woord dat op de kaart is geschreven, uit te spreken door zinnen te gebruiken om het woord te beschrijven. Als het woord bijvoorbeeld "Zilveren medaille" is, kan een speler zeggen "iets dat een sportman wint bij de Olympische spelen". Maar als een ander teamlid alleen "Medaille" zegt, is het niet correct. Vervolgens moet de eerste speler verder definiëren wat de hint zou kunnen zijn. De tweede speler kan zo vaak antwoorden als hij / zij wil tot de tijd om is. Als de tijd om is of de eerste speler per ongeluk het woord gebruikt dat op de kaart staat, verliest het team een ​​beurt. Variaties: tegenstellingen en / of vreemde woorden zijn toegestaan.