Alhambra

Alhambra

Granada, 1278. Aan de voet van de Sierra Nevada begint een van de meest opwindende en interessante projecten van de Spaanse middeleeuwen: de bouw van de ALHAMBRA.

De beste bouwmeesters in heel Europa en Arabië willen hun vakmanschap demonstreren. Zet de meest geschikte bouwteams in en zorg ervoor dat je altijd genoeg van de juiste valuta hebt. Want of ze nu steenhouwers uit het noorden of tuinders uit het zuiden zijn, ze willen allemaal een fatsoenlijk loon en staan ​​op hun "eigen" valuta. Met hun hulp kunnen torens worden gebouwd, tuinen aangelegd, paviljoens en arcades opgericht en seraglios en kamers gebouwd.

In Alhambra verwerven spelers gebouwen om binnen hun Alhambra-complex te plaatsen.

Het geld in Alhambra is er in vier verschillende valuta en is beschikbaar op de open geldmarkt. De 54 gebouwen van zes typen komen met vier tegelijk te koop op de bouwmarkt; één gebouw is beschikbaar in elk van de vier verschillende valuta. Als een speler aan de beurt is, mag een speler 1) geld nemen van de open geldmarkt, 2) een gebouw van de bouwmarkt kopen en het in zijn Alhambra of reserve plaatsen, of 3) bouw- en verbouwprojecten met gebouwen uitvoeren die in het Alhambra of de reserve van de speler zijn geplaatst. Het spel beloont efficiëntie, want wanneer een speler een gebouw van de markt koopt voor het exacte bedrag, mag de speler nog een beurt nemen.

Spelers met de meeste gebouwen in elk van de zes gebouwtypen in zijn Alhambra-score in elk van de score fasen, en punten worden toegekend voor de langste externe "muur" -sectie van spelers binnen hun complex. Het spel eindigt als de bouwmarkt niet meer kan worden aangevuld met de voorraad bouwtegels en er is een eindwaardering, waarna de speler met de hoogste score wint.