Alchemists

Alchemists

In Alchemists strijden twee tot vier alchemisten in de dop om de geheimen van hun mystieke kunst te ontdekken. Punten kunnen op verschillende manieren worden verdiend, maar de meeste punten worden verdiend door theorieën te publiceren - correcte theorieën dus - en daarin ligt het probleem.

Het spel wordt gespeeld in zes rondes. Aan het begin van de ronde kiezen spelers hun speelvolgorde. Degenen die ervoor kiezen om later te spelen, krijgen meer beloningen. Spelers verklaren al hun acties door kubussen op de verschillende actievakjes te plaatsen, waarna elk actieveld in volgorde wordt geëvalueerd. Spelers verwerven kennis door ingrediënten te mengen en de resultaten te testen met behulp van een smartphone-app (iOS, Android en ook Windows) die de alchemieregels voor elk nieuw spel willekeurig verdeelt. En als de alchemisten verlangen naar iets dat nog speciaals is, kunnen ze altijd magische artefacten kopen om een ​​extra duwtje in de rug te krijgen. Er zijn er 9 (verschillend voor elk spel) en ze zijn niet alleen erg krachtig, maar ook erg duur. Maar geld betekent niets als er academische trots op het spel staat! En het bezit van deze artefacten zal je zeker ook wat reputatie opleveren. Spelers kunnen ook geld verdienen door drankjes van twijfelachtige kwaliteit aan avonturiers te verkopen, maar geld is slechts een middel om een ​​doel te bereiken. De alchemisten willen tenslotte geen rijkdom. Ze willen respect, en respect komt meestal voort uit het publiceren van theorieën.

Tijdens het spelen zal de reputatie van spelers op en neer gaan. Na zes rondes en een eindtentoonstelling wordt reputatie omgezet in punten. Er worden ook punten gescoord voor artefacten en subsidies. Vervolgens worden de geheimen van alchemie onthuld en scoren spelers punten of verliezen ze punten op basis van de vraag of hun theorieën correct waren. Degene die aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint.

Alchemists heeft ook een uitbreiding, namelijk The Kings Golem.