Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Agricola

Agricola

Bijgewerkt en gestroomlijnd voor een nieuwe generatie spelers, Agricola, het bekroonde en veelgeprezen spel van Uwe Rosenberg, bevat een herziene spelregels en gameplay, samen met stukken hout en componenten voor maximaal vier spelers.

De 17e eeuw was geen gemakkelijke tijd om boer te worden…. Slaag jij er wel in en zorg jij ervoor dat je gezin opgroeit in weelde en gezondheid?

Klassiek strategisch bordspel

Agricola is een klassiek strategiespel waar je als boer in de 17e eeuwse wereld moet overleven. Dit doe je door slimme keuzes te maken, grondstoffen te verzamelen en je boerderij uit te breiden. Deze versie is compleet vernieuwd met toffe houten speelstukken, geupdate kunst en herziene regels. Ook zitten de uitbreidingen zitten in deze vernieuwde versie waardoor je een alles-in-een-pakket krijgt die uitermate geschikt is voor bordspelfanaten maar ook gewoon een avondje met het gezin.

Je begint als simpel boerenstel met een klein hutje. Zorg ervoor dat je je huis renoveert, je velden vult met dieren die je zelf fokt en verzamel grondstoffen als hout en klei. Breidt je familie uit zodat je nog meer handen hebt om werk te doen, maar ga niet te snel! Ze hebben namelijk allemaal wel eten nodig!

Hoge herspeelbaarheid

Je verzamelt punten door je velden, weiden en stallen op orde te hebben. Je verdient ook punten aan de hand van grondstoffen en dieren. Graan, groenten, schapen, wilde zwijnen en runderen dragen allemaal bij aan je eindscore. Ook telt je familie, je huis en je ontwikkelingen mee. Al met al erg veel onderdelen om punten op te scoren, waar specialiseer jij je in?

Agricola is erg herspeelbaar, het wordt gespeeld in 14 rondes en spelers hebben ook 14 kaarten die verschillende dingen doen in handen. Hierdoor is elke keer dat je het speel anders. Ook kun je sterk met de regels varieren, je kan bijvoorbeeld de kaarten achterwege laten als je een meer familievriendelijke versie wilt spelen. Ook is er een solo gamemodes!

Nog niet genoeg aan al dat? De meegeleverde uitbreidingen zorgen voor nog meer variatie in het spelverloop!