Adventure Games: Monochrome Inc

Adventure Games: Monochrome Inc

Verken plaatsen, combineer items en ervaar verhalen in Adventure Games, een serie coöperatieve spellen van de Duitse uitgever KOSMOS. In elk van deze titels krijgen spelers een mysterieus verhaal voorgeschoteld dat ze tijdens het spelen moeten ontrafelen. Door samen te werken, verkennen spelers gemeenschappelijke ruimtes, praten ze met mensen, zoeken ze naar aanwijzingen en combineren ze verschillende items om het geheim van het verhaal te onthullen. Afhankelijk van de beslissingen die de spelers nemen, verandert het verloop van de geschiedenis en is er geen weg meer terug!

In tegenstelling tot de coöperatieve EXIT: The Game-serie, richten de titels in deze serie zich op het vertellen en ontdekken van het verhaal zonder tijdsdruk. Dat gezegd hebbende, kunnen veel verschillende paden worden ervaren tijdens het spelen, met meer dan één juiste oplossing voor het verhaal dat wacht om ontdekt te worden. Elke titel bestaat uit drie hoofdstukken, die elk ongeveer 75 minuten in beslag nemen. Er wordt niets vernietigd, dus de spellen kunnen meerdere keren worden gespeeld.

In Monochrome Inc. hebben spelers de instructie gekregen om in te breken in het onderzoeksgebouw dat in de titel van het spel wordt genoemd, en als ze eenmaal in de gespiegelde ramen van deze toren zijn, worden ze alleen gelaten. Wat ze daar aantreffen, welke conclusies ze uit deze items trekken en hoe dit zenuwslopende verhaal afloopt, ligt volledig in hun handen. Alleen door hun team te coördineren, kunnen ze mogelijke valkuilen vermijden, hun missie uitvoeren en het mysterie van dit gebouw oplossen.