Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Adventure Games: Het Gevang

Adventure Games: Het Gevang

Verken plaatsen, combineer items en ervaar verhalen in Adventure Games, een serie coöperatieve spellen van de Duitse uitgever KOSMOS. In elk van deze titels krijgen spelers een mysterieus verhaal voorgeschoteld dat ze tijdens het spelen moeten ontrafelen. Door samen te werken, verkennen spelers gemeenschappelijke ruimtes, praten ze met mensen, zoeken ze naar aanwijzingen en combineren ze verschillende items om het geheim van het verhaal te onthullen. Afhankelijk van de beslissingen die de spelers nemen, verandert het verloop van de geschiedenis en is er geen weg meer terug!

In tegenstelling tot de coöperatieve EXIT: The Game-serie, richten de titels in deze serie zich op het vertellen en ontdekken van het verhaal zonder tijdsdruk. Dat gezegd hebbende, kunnen veel verschillende paden worden ervaren tijdens het spelen, met meer dan één juiste oplossing voor het verhaal dat wacht om ontdekt te worden. Elke titel bestaat uit drie hoofdstukken, die elk ongeveer 75 minuten in beslag nemen. Er wordt niets vernietigd, dus de spellen kunnen meerdere keren worden gespeeld.

In The Dungeon worden de spelers in de middeleeuwen wakker in een gevangeniscel zonder dat ze zich kunnen herinneren hoe ze daar terecht zijn gekomen. Wat is er gebeurd? Welke vreemde dingen gebeuren er in deze kerker? En nog belangrijker, hoe kunnen ze eruit komen? In drie hoofdstukken zullen spelers gezamenlijk kamers verkennen, objecten combineren en misschien zelfs wezens tegenkomen die op de loer liggen in de donkere kamers van het oude kasteel.