Trellis

Trellis

Laat een prachtige tuin van tegels groeien waarop bloemen bloeien langs onderling verbonden wijnstokken van dezelfde kleur. Spelers racen om als eerste al hun bloemen als eerste te spelen in deze waterval van kleur en plezier voor 2-4 spelers. De twist? Bij het kweken van de tuin kan het helpen van anderen om te bloeien erg goed zijn voor de actieve speler - zelfs de onmiddellijke overwinning veiligstellen! Een goed gekozen tegelplaatsing is de sleutel tot succes in deze evoluerende puzzel van een spel dat met je meegroeit.

In Trellis heeft elke speler een voorraad bloemenmeepels in hun unieke kleur die ze in de tuin willen plaatsen. Elke speler heeft ook een hand met hexadecimale tegels die een verward weefsel van verschillend gekleurde wijnstokken voorstellen.

Op zijn beurt moet de actieve speler een tegel op de tafel planten die zo groot wordt als de tuin. Zodra een tegel is geplaatst, gebeurt het automatisch bloeien als eerste. Alle nieuw verbonden wijnstokken zullen bloemmeeples bloeien, als de nieuw verbonden wijnstok overeenkomt met de kleur van de buurtegel en alleen als de wijnstok op de buurtegel al geclaimd is met een bloem.

De actieve speler plaatst dan een bloem die een wijnstok claimt op de tegel die hij heeft geplaatst en die nog niet bloeit. Onmiddellijk zal elke niet-opgeëiste wijnstok van dezelfde kleur op aangrenzende tegels die zijn verbonden met de zojuist geclaimde wijnstok automatisch bloeien voor die speler.

Ten slotte, als tegenstanders bloemen hebben laten bloeien als gevolg van het plaatsen van de tegels, mag de actieve speler een bonusbloem plaatsen - één voor elke bloembloei die ze hun tegenstander hielpen plaatsen! Als er geen niet-geclaimde wijnstokken beschikbaar zijn op de tegel die de actieve speler heeft geplaatst, mogen ze een bloem plaatsen op een niet-geclaimde wijnstok overal in de tuin!

De eerste speler die alle vijftien bloemen speelt, wint onmiddellijk. Welke wijnstokken je moet claimen en wanneer je tegenstanders kunt helpen bloemen te laten groeien om bonusbloei voor jezelf te krijgen, is een zeer vruchtbare grond om na te denken tijdens een snel spel van Trellis.