Minerva

Minerva

Het Romeinse rijk. Een rijk dat zo groot en machtig is dat zijn roem nog steeds bestaat. Om zijn uitgestrekte gebieden onder controle te houden, stuurde het Romeinse Rijk staatsmanagers uit om zijn beleid uit te oefenen.

De spelers zijn een van deze managers, die de leiding hebben over een van de Romeinse steden, die allemaal streven naar een welvarende en belangrijke stad, zoals Rome, de glorieuze hoofdstad. Alleen de speler die zijn stad het beste ontwikkelt, zal de gunst van de godin Minerva verdienen en het spel winnen.

De speler met de meeste overwinningspunten (OP) aan het einde van het spel wint.

Om VP's te krijgen, zullen de spelers militaire faciliteiten bouwen om militaire bekendheid te verwerven, culturele faciliteiten ontwikkelen om culturele activiteiten te ondersteunen, tempels bouwen en de stad zo inrichten dat het haar tempels waardig is.

Maar dit alles vereist middelen en goud. En alleen met het bouwen van indrukwekkende gebouwen komt niemand ver zonder inwoners. De spelers zullen woonvertrekken moeten bouwen zodat de andere gebouwen effect kunnen hebben.