7 Wonders: Duel Pantheon

7 Wonders: Duel Pantheon

7 Een pantheon uit verschillende beschavingen - waaronder Grieken, Egyptisch en Midden-Oosters - wordt toegevoegd aan 7 Wonders Duel in 7 Wonders Duel: Pantheon, waarbij elke god zijn eigen kracht heeft om je te helpen of je tegenstander te hinderen.

Tijdens Tijdperk I verzamel je mythologiefiches - waarmee je kunt kiezen welke goden een plaats hebben in het Pantheon - en tijdens Tijdperk II verzamel je offerfiches, die je helpen om die goden het hof te maken. Vervolgens kun je tijdens de Tijdperken II en III een god of godin in het Pantheon activeren in plaats van een kaart uit de piramide te nemen. Om dit te doen, betaalt u wat die god of godin van u verlangt in offergaven, en plaatst u het vervolgens naast uw stad.

Met Isis aan jouw zijde kun je een kaart van de aflegstapel gebruiken om gratis een van je Wonders te bouwen. Zeus, wiens knikje bepaalt wat er gebeurt en wat niet, stelt je in staat om elke kaart van de kaartstructuur die je wilt, evenals elke mythologie of aanbiedingsfiche die erop staat, weg te gooien. De Fenicische godin Tanit, wiens volk bekend stond om zijn handel, vult je schatkist met twaalf goudstukken. Enki, de Sumerische god van ambachten, technologie en creatie, laat je een van de twee voortgangsfiches kiezen. Minerva's vermogen om te voorkomen dat de conflictpion naar je toe beweegt, kan je helpen met een militaire overwinning of je redden van een militaire nederlaag.

Wat meer is, in plaats van drie gildekaarten aan het kaartspel toe te voegen voor Tijdperk III, voeg je drie van de vijf Grote Tempels toe. Elke Grote Tempel behoort tot een andere mediterrane cultuur, en als je een mythologiefiche uit die cultuur bezit, kun je de tempel gratis bouwen. Deze tempels zijn in totaal 5, 12 of 21 punten waard, afhankelijk van hoeveel je er bouwt.

7 Wonders Duel: Pantheon bevat ook twee nieuwe Wonders: The Sanctuary (dat je een extra beurt geeft en je in staat stelt om tegen een gereduceerde prijs goden aan te roepen) en het Divine Theatre (dat punten en toegang geeft tot extra goden).

Let op! Dit betreft een uitbreiding op 7 Wonders: Duel. Het basisspel is vereist om deze uitbreiding te spelen