Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
7

7 Wonders: Duel

In veel opzichten lijkt 7 Wonders Duel op het oorspronkelijke spel 7 Wonders, aangezien spelers van meer dan drie leeftijden kaarten verwerven die middelen verschaffen of hun militaire of wetenschappelijke ontwikkeling bevorderen om een ​​beschaving te ontwikkelen en wonderen te voltooien.

Specifiek voor 2 spelers

Wat anders is aan 7 Wonders Duel, is dat, zoals de titel suggereert, het spel uitsluitend voor twee spelers is, waarbij de spelers niet tegelijkertijd kaarten uit handen van kaarten trekken, maar uit een weergave van gesloten en open kaarten die aan de voorkant zijn gerangschikt. start van een ronde. Een speler kan alleen een kaart nemen als deze niet door een andere kaart wordt gedekt, dus timing komt in het spel, evenals bonusbewegingen waarmee u onmiddellijk een tweede kaart kunt nemen. Net als in het originele spel, kan elke kaart die je verkrijgt, worden gebouwd, weggegooid voor munten of gebruikt worden om een ​​wonder te construeren.

Elke speler begint met vier wonderkaarten en de constructie van een wonder geeft de eigenaar een speciale vaardigheid. Er kunnen echter maar zeven wonderen worden gebouwd, dus één speler komt te kort.

Specialiseer jezelf in een grondstof

Spelers kunnen in 7 Wonders:Duel op elk moment grondstoffen bij de bank kopen, of ze kunnen tijdens het spel kaarten krijgen die hen middelen verschaffen voor toekomstige bouw; naarmate je grondstoffen verwerft, nemen de kosten voor die specifieke grondstoffen voor je tegenstander toe, wat je dominantie op dit gebied vertegenwoordigt.

Een speler kan 7 Wonders Duel op een van de volgende drie manieren winnen: elke keer dat je een militaire kaart bemachtigt, verplaats je de militaire marker naar het kapitaal van je tegenstander, waardoor je op bepaalde posities een bonus krijgt; als je het kapitaal van de tegenstander bereikt, win je het spel onmiddellijk; evenzo, als u zes van de zeven verschillende wetenschappelijke symbolen verwerft, bereikt u wetenschappelijke dominantie en wint u onmiddellijk; als geen van deze situaties zich voordoet, wint de speler met de meeste punten aan het einde van het spel.

7 Wonders: Duel kent ook twee uitbreidingen, namelijk Pantheon en Agora.