7 Wonders Babel

7 Wonders Babel

7 Wonders: Babel bevat twee modules voor gebruik met het 7 Wonders-basisspel, en ze kunnen afzonderlijk of samen in elke combinatie met andere uitbreidingen worden gebruikt.

In de ene helft van 7 Wonders: Babel trekken spelers aan het begin van het spel kwartcirkeltegels voordat ze iets anders tekenen; elke tegel geeft een wet weer die van invloed is op alle spelers als deze in het spel wordt gebracht, bijv. alle afzonderlijke grondstofkaarten leveren elke beurt een oneindig aantal grondstoffen op, of winnaars in militaire conflicten ontvangen minder punten dan normaal.

Tijdens het spel hebben spelers nu een extra optie bij het afleggen van een kaart. In plaats van drie munten te verdienen, plaatsen ze een van deze tegels in de volgende open ruimte op een ronde display; de wet op deze tegel blijft van kracht tot het einde van het spel of totdat hij bedekt is. (Als er bijvoorbeeld een vijfde tegel wordt geplaatst, wordt deze bovenop de eerste gespeelde tegel geplaatst.) Aan het einde van het spel krijgen spelers punten op basis van het aantal tegels dat ze hebben gespeeld.

In de tweede helft van 7 Wonders: Babel wordt aan het begin van elk tijdperk een van de vijf grote projectkaarten voor leeftijdsgroepen willekeurig onthuld en worden er een aantal fiches op geplaatst, gebaseerd op het aantal spelers. Deze kaart legt een belasting op aan spelers die kaarten van een bepaalde kleur willen spelen. Als een speler deze belasting betaalt, neemt hij een van de fiches van deze wetkaart. Als aan het einde van het tijdperk alle fiches zijn verwijderd, ontvangen spelers een bonus (die op de kaart staat afgebeeld) voor elk fiche dat ze hebben; als er fiches op de kaart blijven staan, wordt elke speler zonder fiche bestraft.

Net zoals de kosten van kaarten in elke leeftijd toenemen, neemt ook het aantal middelen dat nodig is om de belasting te betalen toe.

Let op: Dit is een uitbreiding voor 7 Wonders je hebt het basisspel nodig om deze uitbreiding te spelen.